Какво е ТИУН

Всеки, който има решимостта да започне своето обучение в ТИУН, започва от там, където завършват знанията, опита и силата на всички бойни „изкуства“, стилове и спортове в света на човеците.


ТИУН е ”създаден” от почетните офицери от специалните сили – майор Ивайло Франц и полковник Росен Димитров – въз основа на тяхната десетилетна бойно-приложна, управленска и учителска практика, която има за основа Единното Учение за управление на живота и смъртта в Поднебесната империя на Българите. Учение и Път, на които ТИУН е преддверие, а неговите създатели са единствените продължители в днешна, отвъд-дунавска България.


ТИУН не е боен спорт, стил или система от бойно-приложни техники!
ТИУН е Учение за бойно майсторство!
ТИУН е Истинното Българско бойно учение за:

-1- победни действия срещу всякакъв вид насилие и смъртоносни опасности във всяка природна и човешка среда и равнина на сражение в нашия поднебесен свят;

-2- владеене и управление на човешкото тяло и телесно-душевните човешки сили (енергии);

-3- правилно движение и недвижение в средите на земното пространство и равнините на сражение;

-4- управление на войски, разработка и провеждане на бойни операции и действия;

-5- обучение и подготовка на висши, средни и оперативни държавни и управленски кадри; на генерали, командири и бойци от специалните сили;

-6- постигане на най-високо държавно, управленско и бойно майсторство;

-7- най-важното – съкровението на бойното учение – за истинно стъпване на Триединния Път за човешко съвършенство и безсмъртие – Божествената Света Православна Вяра и Нейната безстрастна сърцевина – Исихазмът!


През последните 30 години обучението в България бе с ограничен достъп и прием – „затворена школа”. През юли 2015 година, решихме, че след близо 700 години прекъсване и поради невижданата саморазрушителна духовна, държавна, мъжествена и бойна нищета сред Рода ни, трябва да ”открием” отново школата за бойно майсторство в отвъд-дунавска България.


В ТИУН, по образец на десетохилядолетната древно-българска управленска и бойна традиция, най-голямо внимание и грижа се отделя на обучението (отглеждането) на Поднебесните воини – слуги/тиуни – на Небесния Император!
Това са онези Православни Българи, които имат най-изявени дарби и най-голям потенциал на телесно-душевните си сили. И колкото по-млади са те, толкова по-важни и особени са вниманието и грижите за тяхното бойно обучение – с единствената цел – да станат Велики воини за слава на Пресветата Троица! За прослава на своя непобедим Български Род! И за чест на Поднебесното ни Отечество!


Моля, да не се обаждате, пишете и още повече – да прекрачвате прага на школата ни по бойно майсторство без:
-1- да сте готови да се себеотречете в обучението си!
-2- да сте решими до смърт в копнежа си по воинското майсторство!
-3- да имате в сърцето си Любовта на Мира!

Защото само този, който има това, може да има нашата закрила, учителско разрешение и най-вече благословението на Светия Дух да бъде Страж на живота и да управлява смъртта!


Няма значение възрастта. От 4 до 104 години е допустимо за обучение, при изпълнени необходимите горни условия.


Жените ли? Да! Допустими са за обучение, макар да започват лесно, себеотрицателно и решително, но после, после е толкова трудно за тях, че не могат да намерят смисъл да продължат и е добре, ако останат поне приятели… но и това рядко се случва.


Всички деца и подрастващи са добре дошли в школата по бойно майсторство. Трабва да са Православно Кръстени и семейството им да пази Православната Вяра.


А иначе всичко започва след лична среща и беседа с решилият се.


В началото, обучението не е трудно – дори монотонно – там окапват половината… После, когато всеки се изправи пред себе си и не намери сили да се бори – изгонван е!… Ако, обаче, вземе, че остиска със ”зъби и нокти” само и само да стои в школата – започва да губи душевна сила и доверие в учителя си и сам си тръгва. Всъщност качествата, които могат да помогнат на ученика да продължи са наглед ясни, но толкова трудни за изпълнение: търпение, послушание и дисциплина!


Иначе ”пробването” (за одобрения кандидат след беседата) струва 180 лева на месец при 2 занятия по 3 уч. часа в понеделник и четвъртък от 18,30 до 20,30 часа в залата на НЧ ”Отец Паисий 1936”, гр. София, кв. Подуянски редут, ул. Велчо Атанасов 29. Всеки следващ месец, в който „боеца“ продължава обучението си, цената се намалява, докато не стигне след пет месеца на 60 лева и там спре…, а после и изчезва, защото не цената е причината, нито любопитството. За всички, които нямат, обаче, парична възможност, но са одобрени и решени да се учат – с работа по поддръжката на школата отплащат обучението си. Иначе за децата до 12 години цената е 60 лева на месец. На тези, от бедни семейства, Проект Самозащита ще поеме таксата или поне част от нея… /вж. Школа за бойно майсторство ТИУН – условия за прием/


За всички останали, които нямат нужда, сили, желание или решимост да се „пробват“ в школата на Бойното учение ТИУН са безплатно и денонощно достъпни видеоуроците на Проект Самозащита, както и специализираните курсове и тези по Самозащита срещу улично насилие, които може да срещнете тук, в сайта или на страниците ни във виртуалния свят – там, където съвременния българин се чувства това, което е бил, и което трябва да бъде в реалния свят сега, но все още не е – велик!…


С почитания към всеки четящ: Ивайло Франц
https://youtu.be/ujTDP7hAOdw

Последни публикации

  1. Защита от сритване до смърт! – майор Франц – урок 15 – Проект Самозащита Вашият коментар
  2. Отвличане! Неизбежна отбрана с пистолет! – майор Франц – урок 14 – Проект Самозащита 1 отговор
  3. Децата, нашата най-важна мисия! – майор Франц – видеоклип 3 – Проект Самозащита Вашият коментар
  4. ИСТИНАТА ЗА СВЕТОВНИЯ ИСЛЯМСКИ ТЕРОРИЗЪМ! или ЗАЩО ВЕЛИКИТЕ СИЛИ НЕ МОГАТ ДА ПОБЕДЯТ ТЕРОРИЗМА! Вашият коментар
  5. ЗА САМОЗАЩИТАТА ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ – какво научи една жена от курса по самозащита Вашият коментар
  6. Президента на България и Комисаря на Европейския съюз се запознаха с Проект Самозащита и бойното учение ТИУН Вашият коментар
  7. Родителят – телохранител – урок 13 – майор Франц – Проект Самозащита Вашият коментар
  8. Как да победиш терористи! майор Франц във „Войнишко око“ Вашият коментар
  9. Кражба от чанта… + дете! – видеоурок 12 – майор Франц – Проект Самозащита Вашият коментар