Какво е ТИУН

Всеки, който има решимостта да започне своето обучение в ТИУН, започва от там, където завършват знанията, опита и силата на всички бойни „изкуства“, стилове и спортове в света на човеците.


ТИУН е разработен от почетния офицер от специалните сили – майор Ивайло Франц – въз основа на десетилетна бойно-приложна, управленска и учителска практика, която има за основа Единното Учение за управление на живота и смъртта в Поднебесната империя на Българите. Учение и Път, на които ТИУН е преддверие в днешна, отвъд-дунавска България.


ТИУН не е боен спорт. Не е боен стил.  Не е сбор или „система“ от бойно-приложни техники.
ТИУН е учение за бойно и управленско майсторство!
ТИУН е истинното българско бойно учение за:

-1- победни действия срещу всякакъв вид насилие и смъртоносни опасности във всяка природна и човешка среда и равнина на сражение в човешкия поднебесен свят;

-2- владеене и управление на човешкото тяло и телесно-душевната човешка сила (енергия);

-3- съвършено движение и недвижение в средите на земното пространство и равнините на сражение;

-4- победно управление на войната, държавата и корпорациите;

-5- обучение и подготовка на висши, средни и оперативни държавни и корпоративни кадри; на генерали, командири и бойци от специалните сили;

-6- постигане на най-високо държавно, корпоративно, управленско и бойно майсторство;

-7- най-важното – съкровението на бойното учение – за истинно стъпване на Триединния Път за човешко съвършенство и безсмъртие – Божествената Света православна вяра и нейната безстрастна сърцевина – Исихазмът!


През последните 30 години обучението в България бе силно ограничено . През юли 2015 година след близо 700 години прекъсване и поради невижданата саморазрушителна духовна, държавна, мъжествена, управленска и бойна нищета сред Рода ни, се откри отново школата за бойно и управленско майсторство в отвъд-дунавска България.


В ТИУН, по образец на десетохилядолетната древно-българска управленска и бойна традиция, най-голямо внимание и грижа се отделя на обучението (отглеждането) на поднебесните тиуни (воини/стражи/слуги) – на Небесния Император!
Това са онези Православни Българи, които имат най-изявени дарби и най-голям потенциал телесно-душевна сила. И колкото по-млади са те, толкова по-важни и особени са вниманието и грижите за тяхното обучение – с единствената цел – да станат велики воини за слава на Пресветата Троица! За прослава на своя непобедим Български род! И за чест на поднебесното ни отечество България!


Моля, да не се обаждате, пишете и още повече – да прекрачвате прага на школата по бойно и управленско майсторство ТИУН без:
-1- да сте готови да се себеотречете в обучението си!
-2- да сте решими до смърт в копнежа си по воинското и управленско майсторство!
-3- да имате в сърцето си Любовта на Мира!

Защото само този, който има това, може да има молитвения щит,  учителското разрешение и благословението на Светия Дух да бъде тиун/страж на Живота и да управлява смъртта!


Няма значение възрастта. От 4 до 104 години е допустимо за обучение, при изпълнени горните условия.


Жените ли? Да! Допустими са за обучение, макар да започват лесно, себеотрицателно и решително, но после, после е толкова трудно за тях, че не могат да намерят смисъл да продължат и е добре, ако останат поне приятели… но и това рядко се случва.


Всички деца и юноши са добре дошли в школата по бойно и управленско майсторство. Трабва да са Православно Кръстени и семейството им да пази Православната Вяра.


А иначе всичко започва след лична среща и беседа с решилият се за обучение кандидат.


В началото, обучението не е трудно – дори монотонно – там окапват половината… После, когато всеки се изправи срешу себе си и своите слабости и не пожелае да се бори с тях – изгонван е!… Ако, обаче, вземе, че остиска със ”зъби и нокти” само и само, за да стои в школата, за да научи някоя тайна – започва да губи душевна сила и доверие в учителя си и сам си тръгва. Всъщност качествата, които могат да помогнат на ученика да продължи обучението си са наглед ясни, но толкова трудни за изпълнение:

търпение,

послушание и

дисциплина!


Иначе ”пробването” (за одобрения кандидат след беседата) струва 180 лева на месец при 2 занятия по 3 уч. часа в понеделник и четвъртък от 18,30 до 20,30 часа в зала в град София. Всеки следващ месец, в който ученика продължава обучението си, цената се намалява…, а после и изчезва, защото не цената е причината, нито любопитството.

За всички, които нямат, обаче, парична възможност, но са одобрени и решени да се учат – с работа по поддръжката на школата отплащат обучението си. 


За всички останали, които нямат нужда, сили, желание или решимост да се „пробват“ са безплатно и денонощно достъпни видеоуроците на Проект Самозащита, както и специализираните курсове и тези по самозащита срещу улично насилие, които може да срещнете тук, в сайта или на страниците ни във виртуалния свят – там, където съвременния българин се чувства това, което е бил, и което трябва да бъде, но все още не е – велик!…


С почитания към всеки четящ: Ивайло Франц
https://youtu.be/ujTDP7hAOdw

Последни публикации

Защита от нападения с голи ръце – майор Франц – избрано от Проект самозащита – презентационен филм 1

Майор Франц – презентационен филм 1 – Защита от нападения с голи ръце – избрано от Проект Самозащита
ТИУН – Българско бойно учение – създадено от почетния офицер от специалните сили – майор Ивайло Франц – за действие с/у насилие и смъртоносни опасности; за специална подготовка на военни, корпоративни и държавни ръководители, на талантливи деца и подрастващи; за телесно-душевно съвършенство и постигане на най-високо управленско и воинско майсторство.
„ТИУН“ – българска школа за висше управленско и бойно майсторство. Курсове по самозащита срещу насилие и убийство за мъже, жени, ученици и деца – създател и водещ – майор Ивайло Франц – samozashtita.eu
paypal.me/proektsamozashtita – подкрепете нашата мисия!
ТВ поредица „Проект Самозащита“. Продуцент – Колобър. Медия – Военен ТВ канал. Видео уроци по самозащита срещу насилие и смъртоносни опасности! Автор и водещ – почетния офицер от специалните сили – майор Ивайло Франц – създател на ТИУН и Проект Самозащита.
0879589078; samozashtita.eu
paypal.me/proektsamozashtita – paypal.me/proektsamozashtita – подкрепете нашата кауза срещу насилието и смъртта!

  1. TIUN! The Unique Bulgarian Martial Artl! Major of Special Forces – Ivail Franz Вашият коментар
  2. ТИУН! Рекламен филм – Българското бойно учение – Проект самозащита – майор Франц Вашият коментар
  3. Защита от сритване до смърт! – майор Франц – урок 15 – Проект Самозащита Вашият коментар
  4. Отвличане! Неизбежна отбрана с пистолет! – майор Франц – урок 14 – Проект Самозащита Вашият коментар
  5. Децата, нашата най-важна мисия! – майор Франц – видеоклип 3 – Проект Самозащита Вашият коментар
  6. ИСТИНАТА ЗА СВЕТОВНИЯ ИСЛЯМСКИ ТЕРОРИЗЪМ! или ЗАЩО ВЕЛИКИТЕ СИЛИ НЕ МОГАТ ДА ПОБЕДЯТ ТЕРОРИЗМА! Вашият коментар
  7. ЗА САМОЗАЩИТАТА ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ – какво научи една жена от курса по самозащита Вашият коментар
  8. Президента на България и Комисаря на Европейския съюз се запознаха с Проект Самозащита и бойното учение ТИУН Вашият коментар
  9. Родителят – телохранител – урок 13 – майор Франц – Проект Самозащита Вашият коментар